CDJA profiteert van G500: honderden nieuwe leden

time icon Aangepast

Het CDJA is blij, want zij krijgen er waarschijnlijk duizenden euro's aan subsidie bij. Dat komt doordat ineens honderden jongeren lid worden van de politieke jongerenorganisatie van het CDA. Opvallend detail, dat heeft 't CDJA niet aan zichzelf te danken. De nieuwe leden komen namelijk binnen via de G500.

Deze nieuwe club maakt gebruik van een aanbieding, voor vijf euro kunnen jongeren tot 27 lid worden van het CDJA én het CDA. En dat is goedkoper dan rechtstreeks lid worden van het CDA. Dat is voor de G500 mooi meegenomen, want de jongeren die zich hierbij aansluiten worden zowel lid van 't CDA, de VVD en de PvdA en iedere euro telt natuurlijk. De nieuwe leden van het CDJA zorgen er niet alleen voor dat de club boven de 2000 leden uitkomt (nu hebben ze er ongeveer 1700), maar er komt ook meer geld binnen. En de hoogte van de subsidie hangt af van het aantal leden dat een organisatie heeft. In dit geval gaat het waarschijnlijk om ongeveer 10.000 euro.

Mooi meegenomen

Volgens voorzitter Arrie Vis "een leuke bijkomstigheid. Wij krijgen nu ongeveer twee ton subsidie en kunnen het daar prima van doen, maar extra geld is natuurlijk mooi meegenomen. Daar kunnen we een leuke welkomstactiviteit voor onze leden van organiseren. Ik hoop namelijk wel dat de leden die van de G500 komen ook een beetje actief mee gaan doen en dat we niet alleen met voorzitter Sywert te maken krijgen."

Door: Martijn