Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben een luxe villa in Griekenland gekocht. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst. Het zou gaan om een villa van enkele miljoenen euro's met uitzicht op zee.

De Rijksvoorlichtingsdienst wil geen commentaar geven omdat het om een privé-aangelegenheid gaat en omdat het openbaar belang niet in het geding is. Premier Rutte is volledig op de hoogte van de aankoop, zegt de RVD.

Privéhaven

De villa staat volgens De Telegraaf en de Volkskrant in het Zuid-Griekse Kranidi. Het huis zou een zwembad, een privéhaven en een eigen strand hebben.

Volgens Griekse media gaat het om de voormalige woning van de Duitse reclamefotograaf Manfred Rieker. In Kranidi zouden ook Vladimir Poetin en acteur Sean Connery een vakantiehuis hebben.

Omstreden vakantiewoning

Volgens de Volkskrant wilde prins Willem-Alexander de Griekse villa pas kopen na de verkoop van zijn omstreden vakantiewoning in Mozambique. Die heeft hij in januari verkocht.

In Den Haag levert de aankoop weinig reacties op. De SP noemt het een privé-aangelegenheid en zegt dat de zaak anders is dan de aankoop van de villa in Mozambique. GroenLinks hoopt dat de zaken nu goed geregeld zijn, zodat er geen gedoe over komt.

STER reclame