Rutte: het kan nog mislukken

Aangepast op

Premier Rutte houdt er rekening mee dat het Catshuisoverleg over de miljardenbezuinigingen nog altijd kan mislukken. Dit zei hij na afloop van de ministerraad. "Zolang we er niet uit zijn, kan het altijd nog mislukken," aldus de premier.

Spannend nieuws

Volgens Haagse bronnen naderen de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV in de ambtswoning van de premier een ontknoping. Rutte wil over de voortgang van de gesprekken niets kwijt. Hij houdt zich aan de radiostilte. De premier zei wel dat hij vandaag of maandag "geen spannend nieuws" verwacht.

Prematuur

Vrijdagochtend liet PVV-leider Wilders via een tweet weten dat de onderhandelingen in het Catshuis nog alle kanten op kunnen gaan. Hij noemde berichten in de media over een akkoord "prematuur".

Rutte verbaast zich over het woordgebruik van Wilders. Hij vindt prematuur een te moeilijk woord voor Henk en Ingrid, de achterban van de PVV. "Ik zou een eenvoudiger woord gebruiken, het woord 'voorbarig'", aldus Rutte.

Vicepremier Verhagen was niet op de hoogte van het gesprek tussen premier Rutte en SGP-leider Van der Staaij. Dit zei hij tegen Nieuwsuur.