NOS NieuwsAangepast

Nog geen spoor overvallers G4S

De politie heeft nog geen spoor van de overvallers op het geldtransportbedrijf G4S in Nieuwegein. Ze zijn het laatst gezien op de snelweg bij Gorinchem toen ze in twee Audi's naar het zuiden reden.

Inmiddels is ook de Belgische politie op zoek naar de overvallers. Er wordt rekening mee gehouden dat de criminelen zich ergens in België schuilhouden.

De geldroof bij G4S vond vannacht plaats. De daders bliezen met een explosief een deur op, waarna ze naar binnen gingen. Het personeel kon zich in veiligheid brengen. Er vielen geen gewonden.

Klopjacht

Het is nog altijd niet duidelijk hoeveel geld er is buitgemaakt. Na de geldroof opende de politie een klopjacht waarbij ook een helikopter werd ingezet. Toch konden de daders bij Gorinchem ontkomen.

Vorig jaar juni was er in Amsterdam een vergelijkbare overval bij Brink's. Ook toen gingen de overvallers er in snelle auto's vandoor. Een van de wagens verongelukte op de A2 bij Waardenburg. De overvallers ontkwamen daarop in een andere auto. Later zijn drie verdachten opgepakt, twee in Amsterdam en één in Brussel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl