FC Twente in slotminuut naast AZ

In een spectaculaire wedstrijd heeft FC Twente bij AZ een punt uit het vuur gesleept. In de laatste minuut maakten de Tukkers onverwacht gelijk: 2-2.

Voor de Alkmaarders kon het duel niet beter beginnen. In de derde minuut gaf spits Jozy Altidore bij een corner Rasmus Bengtsson een duwtje om vervolgens ongehinderd in te koppen: 1-0.

Voor AZ was er daarna lang niks aan de hand. De ploeg controleerde, ontregelde de Twentse aanvallen en gaf niets weg. Toch viel plots de 1-1. Luuk de Jong schoot na een mooie actie vallend raak. Vanaf dat moment was Twente opeens de bovenliggende partij; AZ kwam voor rust een paar keer goed weg.

Tandje erbij

Het duel was voor de rust al goed, erna werd het nog beter. AZ schakelde een tandje bij en FC Twente moest geregeld terug, maar oogde bij tegenstoten erg dreigend. Zo kon de wedstrijd nog alle kanten op.

Hoewel een doelpunt steeds in de lucht hing, ontbraken echte kansen. Beide ploegen bleven wel op de winst spelen en dat leverde na een 25 minuten dan toch een goal op. Altidore speelde zich knap vrij en liet doelman Sander Boschker kansloos.

De Tukkers probeerden het tij te keren, maar AZ liet dat niet toe. De zege leek veilig, maar plots was daar Leroy Fer die een harde kopbal produceerde. Esteban kreeg de bal niet vast, waarna opnieuw een voorzet volgde en Emir Bajrami raak kon koppen: 2-2.