NOS NieuwsAangepast

President Pakistan in India

De Pakistaanse president Asif Ali Zardari is in India. Het is voor het eerst sinds 2005 dat een staatshoofd van Pakistan op bezoek is in het buurland.

Officieel is Zardari voor een privébezoek in India. Hij gaat met zo'n 25 familieleden onder meer naar een islamitisch heiligdom in de deelstaat Rajasthan.

De president heeft ook een privé-ontmoeting met de Indiase premier Manmohan Singh. Tijdens een lunch zal er volgens een woordvoerder over talrijke vraagstukken gesproken worden.

Verbeterde relatie

Het islamitische Pakistan en het overwegend hindoeïstische India zijn sinds ze in 1947 onafhankelijk werden, drie keer met elkaar in oorlog geweest, onder meer over de regio Kasjmir. De betrekkingen bereikten een dieptepunt in 2008, na de aanslagen door Pakistaanse terroristen in Mumbai. Daarbij kwamen 166 mensen om het leven.

De relatie tussen India en Pakistan is al iets verbeterd nadat de Pakistaanse premier vorig jaar een cricketwedstrijd tussen de twee landen had bezocht. President Zardari steunde onlangs het opheffen van de handelsbeperkingen die tegen India van kracht waren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl