'President Malawi overleden'

Aangepast

President Mutharika van Malawi is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat zeggen zijn artsen en Malawische bewindslieden tegen buitenlandse media. De regering heeft het overlijden van de president nog niet officieel bekendgemaakt.

Mutharika werd gisteren naar een ziekenhuis in de hoofdstad Lilongwe gebracht, nadat hij onwel was geworden. Een van zijn artsen heeft tegen de BBC gezegd dat de president is overleden aan een hartaanval.

Staatsmedia in Malawi zeggen dat Mutharika naar de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg is gereisd voor een medische behandeling. Volgens een ziekenhuisbron van persbureau AFP is het lichaam van de president inderdaad naar Zuid-Afrika gebracht. Het zal daar worden gebalsemd.

Bingu wa Mutharika was sinds 2004 president van het land in zuidelijk Afrika. Vicepresident Joyce Banda zou hem volgens de grondwet moeten opvolgen, maar zij viel in ongenade na een ruzie met Mutharika in 2010. De broer van de president, ook minister van Buitenlandse Zaken, werd daarop de beoogde opvolger.

STER Reclame