Nee, nu echt, denken we, hopen we!

Aangepast op

Weer een filmpje van Rob Shuter, CEO van Vodafone, vandaag. En weer slecht nieuws voor Vodafone-klanten in Rotterdam, Den Haag en omstreken: het gaat nog wel even duren voordat je weer kunt Wordfeuden of plaatjes raden op Draw Something.

Vodafone laat weten dat de storing sowieso nog dit weekend aanhoudt. Bellen, sms'en, voicemail en het ouderwetse 2G-netwerk doen het beperkt in 75 procent van het getroffen gebied en het 3G-netwerk is pas na het weekend weer beschikbaar, zo hoopt Vodafone.

Hopen is het goede woord in dit geval, want hebben we dit niet eerder gehoord? De nieuwssectie van de Vodafone-site staat vol met "sorry, we doen ons best, morgen doet alles het weer, echt waar!". Het is bijna een dagelijks ritueel geworden. Maar hoe vaak is het netwerk eigenlijk alweer hersteld?

Hij doet 't!

Woensdagochtend zei Shuter dat je, met een beetje geluk, voor het einde van de dag weer zou kunnen bellen en sms'en. Mooi! Voor het einde van de werkdag doen de meeste dingen het weer. Ook zouden KPN en T-Mobile bijspringen. Het 3G-netwerk was een ander verhaal, dat kon nog wel even duren. Later plaatste hij echter alweer een update waarin het toch iets langer ging duren: donderdagochtend dan maar.

Ha! Donderdagochtend, maar nog steeds geen bereik. Volgens Shuter waren ze daar op dat moment druk mee bezig en zou 50 procent van de klanten weer kunnen bellen. 3G ging ietsje langer duren, dat wordt pas vrijdagmiddag. Later blijkt het bereik enorm tegen te vallen.

Gelukkig, het is vrijdag! Vandaag kan ik weer volop gebruik maken van het netwerk. Alle problemen verholpen, toch? Nee. Vodafone laat weten dat 75 procent van de klanten weer kunnen bellen en sms'en, maar dat gesprekken afgebroken kunnen worden. De kwaliteit kunnen ze nog niet garanderen. Het 3G-netwerk doet het dit weekend sowieso nog niet.

Het is jammer

Shuter vindt het niet alleen jammer dat er een storing is, maar ook dat hij daarover in het Engels moet berichten. De Zuid-Afrikaan heeft namelijk nog geen tijd gehad om Nederlands te leren. Hij belooft dat hij dat probleem snel verholpen heeft. Zeker weten doen we dat dus niet, laten we het er maar op houden dat hij dat hoopt.

Door: Bas