Mulder stelt teleur op tijdrit

Aangepast op

Teun Mulder is bij de WK baanwielrennen in Melbourne niet verder gekomen dan de vijfde plaats op de 1.000 meter tijdrit.

De Duitser Stefan Nimke, die na 1.00,082 finishte, veroverde voor de vierde keer de wereldtitel.

Het zilver ging naar de Fransman Michael D'Almeida (1.00,509), de Nieuw-Zeelander Simon van Velthooven pakte brons (1.00,543).

Mulder is tweevoudig wereldkampioen en behaalde vorig jaar in Apeldoorn zilver nog achter Nimke. Dit keer kende hij een uitstekende start. Halverwege liet hij de snelste tijd noteren, maar het verval was zeer groot, waardoor hij op een te magere 1.01,365 uitkwam.

De pas 20-jarige Hugo Haak eindigde knap als achtste met zijn 1.02,162.

Zwaarder verzet

Mulder, die woensdag in de teamsprint het tweede rondje aflegde in een persoonlijk record van 12,8, ging goed van start. "Ik heb het vandaag met een zwaarder verzet geprobeerd. De tweede ronde was ook nog goed maar daarna ging het kaarsje uit", vertelde de sprinter uit Zuuk, die de klassering als vijfde een tegenvaller noemde.

"Ik fiets helemaal geen slechte tijd. Voor de moraal was het leuker geweest als ik hier op het podium had gestaan, maar er is geen man overboord", aldus Mulder, die zondag nog uitkomt op keirin en daar met zekere verwachtingen aan de start komt. "Dat rondje op de teamsprint heeft me vertrouwen gegeven. De concurrenten waren niet veel sneller, zag ik."