NOS NieuwsAangepast

Elke donderdag een nieuwe drol

Terwijl ze in Frankrijk jagen op Islamitische terreurverdachten, jagen ze op de Vrije Universiteit in Amsterdam op een 'poepterrorist'. Elke donderdag na de borrel, laat de verdachte een flinke hoop achter naast het toilet. Iedere keer op de zelfde plaats.

Wie de wildpoeper is, weet de VU niet. "Dit is een van de voorbeelden die schoonmakers tegenkomen in hun werk", zegt de universiteit. De schoonmakers van de VU hebben foto's verzameld om te laten zien waar ze dagelijks tegenaan lopen. Het weekblad van de VU plaatste foto's online.

Respect

"Met het document willen ze laten zien hoe hard ze werken. Landelijk staken schoonmakers omdat ze meer respect willen en dit is nou een typisch voorbeeld van een gebrek aan respect," vertelt de universiteit.

Wat gebeurt er dan nog meer? Grappenmakers verstoppen toiletten met papieren handdoekjes en wc-papier, anderen bevuilen urinoirs en studenten laten bergen afval achter in de collegezaal. De schoonmakers maakten een top-3 van de meest tijdrovende klussen. "Er is totaal geen respect voor ons ," zegt een anonieme schoonmaker een paar weken geleden tegen het universiteitsblad Advalvas. "Het Afrikaantje ruimt het wel weer op".

Klopjacht

De VU is nog niet van plan een klopjacht te starten om de 'poepterrorist' te vangen. "Misschien dat we dat naar aanleiding van de publicatie wel gaan doen. Maar het gaat ons vooral om het respect voor de schoonmakers."

Door: Tony

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl