NOS NieuwsAangepast

KPN en T-Mobile helpen Vodafone

KPN en T-Mobile helpen Vodafone om de problemen door de telecomstoring bij het bedrijf op te lossen. Vodafone kampt in de Randstad sinds vanochtend vroeg met een grote storing door brand.

KPN en T-Mobile bekijken of ze wat capaciteit kunnen afstaan aan Vodafone om het netwerk van dat bedrijf te ontlasten. Het is nog onzeker of die mogelijkheid er is.

Onmogelijk

Het mobiele telefoon- en internetverkeer is door de storing vrijwel onmogelijk. Zo meldt de gemeente Delft dat ze grotendeels afhankelijk is van Vodafone. Veel diensten kunnen daardoor niet meer met elkaar communiceren.

Ook het midden van het land ondervindt hinder. De helft van het meetnet van het KNMI ligt plat. Het weerinstituut heeft daardoor niet de beschikking over de gegevens van twintig meetstations verspreid over Nederland.

Opheldering

Intussen eisen grote klanten van Vodafone opheldering over de storing. Ze willen weten waarom er geen backup-systeem was voor noodgevallen. Sommige bedrijven overwegen een schadeclaim in te dienen. Ook de Tweede Kamer heeft om opheldering gevraagd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl