NOS NieuwsAangepast

Nieuwe NOS-correspondenten

Jessica van Spengen en Marc Bessems worden de nieuwe NOS-correspondenten in Spanje en Latijns-Amerika. Beiden komen 'uit eigen huis'.

Jessica van Spengen (34) werkt sinds 2003 bij de NOS, eerst als verslaggever bij het NOS Nieuws op 3 FM en daarna als redacteur-verslaggever bij het Jeugdjournaal. Sinds 2009 is ze verslaggever voor zowel het Radio 1 Journaal als NOS op 3. Haar overstap naar het correspondentschap ziet Van Spengen als "een mooie, nieuwe stap in mijn journalistieke carrière".

Van Spengen neemt de plaats in van Rop Zoutberg, die komende zomer naar Italië vertrekt. Hij volgt daar Andrea Vreede en Bas Mesters op als multimediaal correspondent. De NOS is nog met Vreede en Mesters in overleg over wat zij gaan doen.

Specialisatie

Ook Marc Bessems werkt al geruime tijd bij de NOS. Sinds 2002 werkt hij als buitenlandredacteur en camjo-verslaggever bij NOS Nieuws. Zijn specialisatie is Latijns-Amerika en Spanje. De basis daarvoor vormde zijn studie geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen met als specialisatie Spaanse contemporaine geschiedenis.

Bessems volgt Latijns-Amerikacorrespondent Marjon van Royen op. Van Royen beëindigt haar vaste correspondentschap, nadat ze ruim 15 jaar lang de berichtgeving vanuit Zuid-Amerika heeft verzorgd.

Talentvol

Gerard van den Broek, chef Buitenland bij NOS Nieuws, is blij dat er opnieuw goede mensen binnen de NOS-gelederen zijn gevonden. "Jessica heeft zich de afgelopen jaren als een van de talentvolste multimediale verslaggevers van de NOS ontwikkeld. Ze is een enthousiaste verhalenverteller met een passie voor Spanje. Ik heb enorm veel zin om haar daar aan het werk te zien."

"Met Marc", aldus Van den Broek, "sturen we iemand op pad die zich al jarenlang met Latijns-Amerika heeft beziggehouden. Hij heeft de huidige correspondent al diverse keren op locatie ondersteund en kent de regio. Met zijn bevlogenheid zal hij het publiek als geen ander weten mee te nemen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl