NOS NieuwsAangepast

Storing Vodafone door brand

Telefoonmaatschappij Vodafone kampt met een grote storing. In de Randstad hebben veel mensen geen verbinding met hun mobiele telefoon. De storing is ontstaan door brand in een gebouw naast een telefooncentrale van Vodafone in Rotterdam.

De centrale is een belangrijk knooppunt; zo'n 700 telefoonmasten zijn erop aangesloten. Door de storing hebben de meeste klanten van Vodafone in de regio Rotterdam-Rijnmond, Kennemerland en delen van Den Haag geen verbinding. Vooral abonnees hebben last van de storing.

De provider heeft een deel van de verbindingen kunnen omleiden. Om alle verbindingen om te leiden, moeten monteurs van Vodafone in de centrale zelf zijn. Dat mag nog niet van de brandweer. Het is daarom niet bekend hoe lang de storing gaat duren.

Zwaar beschadigd

De brand onstond vannacht door nog onbekende oorzaak in het gebouw naast de centrale. Door de brand liep de temperatuur in de centrale hoog op. Ook heeft het gebouw veel rook- en waterschade opgelopen. De apparatuur functioneert daardoor niet zoals het zou moeten.

Het gebouw waar de brand ontstond is door de vlammen zwaar beschadigd geraakt. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Niemand raakte gewond door de brand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl