Eerlijk zullen we alles delen. Not.

Aangepast op

Het begon als een goed idee: met collega's geld inleggen om loten te kopen en mocht er een winnaar tussen zitten, wordt de opbrengst gedeeld. Zo gezegd, zo gedaan, dachten ze ook bij de McDonald's in het Amerikaanse Baltimore. Alleen liep het 'eerlijk zullen we alles delen'- gedeelte mis. Dat meldt de New York Post.

Vijftien collega's kochten gezamenlijk loten voor de Mega Millions loterij en wat bleek? Er zat een winnend lot tussen met een nettowaarde van 105 miljoen dollar (79 miljoen euro). Kassa dus, voor de medewerkers van de McDonald's die zelf niet meer dan 7,50 dollar per uur verdienen.

'Ikke ikke ikke'

Helaas bleek al snel dat hun collega Mirlande Wilson die de loten in bezit had, de opbrengst niet wilde delen. "Ik heb gewonnen, ik heb gewonnen" is wat ze blij schreeuwde aan de telefoon. Inderdaad, enkelvoud dus.

"We hadden inderdaad een groeps-poule", zo legt Wilson uit, "maar het winnende lot heb ik voor mijzelf kocht en hoorde niet bij de poule." Inmiddels hebben haar collega's verhaal gehaald bij Wilson, die nu zegt het lot niet meer te kunnen vinden. De Mega Millions jackpot stond op 640 miljoen dollar.

New Jersey

Het incident doet denken aan een soortgelijke rel in New Jersey. Americo Lopes en vijf collega's kochten in 2009 gezamenlijk loten en ook hier zat hier een winnend lot tussen ter waarde van 38,5 miljoen dollar. Lopes weigerde de opbrengst te delen en zei, net als Wilson, het winnende lot op persoonlijke titel gekocht te hebben. Vorige maand heeft de rechter besloten dat Lopes zijn vijf collega's alsnog moet betalen: ieder krijgt 4 miljoen.

Door: Dorien