Wat is waar?

Aangepast op

Het is weer de leukste dag van het jaar: 1 april. De dag dat iedereen kan genieten van de leukste grappen. Zo meldt de gemeente Noordwijk dat zij de Pier van Scheveningen wil overnemen en deze naar Noordwijk verplaatsen. Richard Branson heeft laten weten naar het midden van de aarde te willen reizen. Een leuke dag dus, maar voor ons als nieuwsredactie ook een hele uitdaging. Want wat is waar vandaag?

Waar komt 1 april eigenlijk vandaan?

De geschiedenis van 1 april is onduidelijk. Je zult het misschien niet achter ze zoeken, maar de 1 aprilgrap duikt voor het eerst op bij de Fransen. Dat blijkt tenminste uit documenten uit 1508. Bekend is de 1 aprilgrap dan alleen nog niet, pas vanaf 1582 wordt een poisson d'avril, zoals de Fransen het noemen, een terugkerend fenomeen. Jeremiah Warren maakte een filmpje over deze theorie:

Wij kunnen in ieder geval onze lol op vandaag: nog een overzichtje van de 1 aprilgrappen die hier de revue passeren: van USB-stick gevonden op de Titanic, tot vleesetende planten eten minder vlees. En zelfs de politie doet eraan mee. De politie in Utrecht plaatste een bericht over een aangehouden Ier, die zoveel alcohol in zijn adem had dat hij na het opsteken van een sigaret een steekvlam produceerde.

In Schiedam op de Tuinlaan verdwijnen ook de geraniums, als we de lokale krant mogen geloven. Deze worden namelijk ingeruild voor hennepplanten. Iedere bewoner krijgt daar een plantenbak vol met hennepplantjes. Ook krijgen dunne mensen korting op hun autoverzekering, aangezien zij een kortere remweg hebben.

Vandaag gaat er ook een schoonmaakbedrijf de ruimte in, omdat André Kuipers zijn ISS niet schoon heeft gemaakt en niet meer uit het raampje kan kijken.

Hebben we nou een hele goeie grap gemist: laat het ons weten via onze facebook!

Door: Bas