Megajackpot gevallen... 640 miljoen!

Aangepast op

In de Verenigde Staten is er iemand multi- multi- multimiljonair geworden. De grootste jackpot ooit van 640 miljoen dollar (bijna een half miljard euro), heeft in ieder geval een winnend lot. Wie er precies heeft gewonnen, is nog niet bekend. Wel woont de gelukkige winnaar in de staat Maryland.

Mochten er meerdere winnaars zijn, zal de jackpot worden gedeeld. De winnaars kunnen ervoor kiezen om het bedrag in 26 jaarlijkse termijnen te krijgen, of in één keer. Er moet nog wel belasting over worden betaald.

1 dollar

De vorige grootste jackpotprijs was 390 miljoen dollar, bij dezelfde Amerikaanse loterij: Mega Millions. Die werd vijf jaar geleden uitgekeerd.

De gelukkige die na vandaag een 9-cijferige bankrekening heeft, kocht zijn lot voor maar 1 dollar. Er werden er naar schatting anderhalf miljard van verkocht. Inwoners van 42 staten mochten meedoen met de loterij. De jongen in dit filmpje kocht tien loten en verwoordt de droom van de gemiddelde Amerikaan:

Bliksem

De kans om de jackpot te winnen, was 1 op 175 miljoen. Volgens deskundigen is de kans om door de bliksem geraakt te worden vijftig keer groter.

Dat die kansen kloppen, ondervond een man uit Kansas aan den lijve: korte tijd nadat hij tien loterijbiljetten had gekocht, werd hij geraakt door de bliksem. De man overleefde de klap.