NOS NieuwsAangepast

School naar politie om 'bangalijst'

Een school in Meppel is naar de politie gestapt vanwege een zogenoemde 'bangalijst'. Scholengemeenschap Stad en Esch heeft in overleg met de politie alle ouders van de meisjes op de lijst persoonlijk op de hoogte gesteld.

De bangalijst, een lijst met meisjes die makkelijk over te halen zouden zijn voor seks, werd gisteren ontdekt door een redacteur van de Meppeler Courant. Die waarschuwde de school. Er staan ook meisjes op van andere scholen. Ook die zijn ingelicht.

Volgens de school in Drenthe zijn er signalen dat er meer lijsten in omloop zijn. Mentoren bespreken de zaak vandaag in de klas.

Oproep

Politiekorpsen roepen meisjes op aangifte te doen als ze op een bangalijst staan. Verschillende korpsen hebben op Twitter een link geplaatst naar de jongerenwebsite van de politie. Daarop staat uitgelegd hoe meisjes aangifte kunnen doen. Volgens de politie is het verspreiden van een bangalijst smaad en laster, en dus strafbaar. Banga is straattaal voor slet of hoer.

Tien tienermeisjes zijn gisteren naar de politie in Middelburg gestapt, omdat ze op de 'bangalijst Walcheren' staan. Deze lijst werd gisteren verspreid op het internetforum Mamjo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl