Miami: Federer verliest van Roddick

Aangepast op

Roger Federer heeft na zestien zeges op rij een nederlaag moeten incasseren.

De als derde geplaatste Zwitser verloor in Miami in de derde ronde met 6-7 (4), 6-1, 4-6 van de Amerikaan Andy Roddick, die inmiddels 34ste staat op de wereldranglijst.

Het was voor Federer voor het eerst in 78 wedstrijden dat hij van een speler van buiten de mondiale toptwintig verloor. Roddick had 21 van de 23 eerdere duels met Federer verloren, maar was ditmaal prima op dreef met keiharde services en verwoestende forehands.

"Ik heb dit jaar al dertig wedstrijden gespeeld en dat eist zijn tol. Ik was vermoeid, maar denk toch dat het meer mentaal dan fysiek was", aldus Federer.

Djokovic klopt Troicki

Novak Djokovic was in Miami te sterk voor zijn landgenoot Viktor Troicki met 6-3, 6-4. De partij nam slechts anderhalf uur in beslag, maar eenvoudig was de zege niet te noemen. Troicki kreeg in de eerste set bijvoorbeeld vijf breekkansen, maar wist er geen te benutten. Djokovic kreeg er maar eentje, maar verzilverde die wel.

In de tweede set moest de titelhouder Troicki alsnog een breek toestaan, maar echt in de problemen kwam Djokovic geen moment.

Voor Djokovic was het de elfde zege op Troicki in twaalf ontmoetingen. De enige zege van de mondiale nummer 27 op Djokovic stamt uit 2007, toen hij in Umag zegevierde.