NOS NieuwsAangepast

Geen leveringen aan Selexyz

In de vijftien boekwinkels van Selexyz is vanaf vandaag geen buitenlandse krant meer te koop. Leverancier Van Gelderen heeft met onmiddellijke ingang de levering van kranten stopgezet in afwachting van een mogelijke doorstart. Ook buitenlandse tijdschriften zouden niet langer meer geleverd worden door leverancier Audax.

Vorige week donderdag werd bekend dat Selexyz uitstel van betaling heeft aangevraagd voor alle boekwinkels die tot de Selexyz-groep behoren. Selexyz heeft een schuld tussen de 15 en de 18 miljoen euro. Tot de winkels behoren onder andere Donner in Rotterdam en Broese in Utrecht.

Deze week moet het bedrijf 2 miljoen euro vinden om de huur voor de vaak monumentale panden waarin de winkels zitten, te betalen. Daarnaast heeft het bedrijf geld nodig om boeken in te kunnen kopen.

Overname

De tijd dringt voor de groep. Bewindvoerder Jan Dingemans is sinds vrijdag in gesprek met een potentiële koper. Het zou gaan om durfinvestereerder ProCures uit Bussum. Dat bedrijf zou de boekhandelketen De Slegte willen samenvoegen met Selexyz. Zo zouden beide partijen de hoge huurlasten van de winkelpanden kunnen delen.

Volgens de bewindvoerder zijn er meer partijen geïnteresseerd in een overname, waaronder ook een buitenlandse boekverkoper.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl