Zwitsers spreken overlevenden bus

Aangepast op

Zeven rechercheurs uit Zwitserland zijn in Belgiƫ om te praten met de kinderen die het busongeluk in Sierre hebben overleefd. Ze proberen te achterhalen wat er precies is misgegaan bij het ongeluk in de tunnel.

Volgens de Zwitserse justitie blijkt uit beelden van beveiligingscamera's dat de bus eerst tegen de rechterkant van de tunnelmuur is gereden. Daarna zwenkte hij even uit naar links, maar draaide hij opnieuw naar rechts om vervolgens frontaal tegen een veiligheidsnis te rijden.

Gespecialiseerd

Wat er op dat moment in de bus gebeurde, is niet duidelijk. Direct na het ongeluk werd volop gespeculeerd over de oorzaak van het ongeluk. Zo waren er berichten dat iemand net een dvd had opgezet, maar dat zou niets met de crash te maken hebben gehad.

De Zwitserse rechercheurs willen daarom praten met de kinderen die het ongeluk hebben overleefd. Dertien liggen nog in een ziekenhuis in Leuven, elf anderen zijn al thuis. De Zwitsers krijgen assistentie van Belgische collega's die zijn gespecialiseerd in het verhoren van kinderen.