Echte mannenshampoo: Hitler gebruikt het ook

Aangepast op

Een shampoo voor echte mannen: wie laat je daarvoor reclame maken? Een Turks bedrijf denkt dat Adolf Hitler dat het beste kan. Geloof het of niet: het bedrijf Biomen gebruikt de dictator in een spotje. De joodse gemeenschap in Turkije noemt het een schande. Het rabbinaat van Turkije eist al sinds vrijdag dat de commercial met de dictator niet meer op tv komt.

"We hebben gesprekken gehad met de makers van de reclame, maar hij blijft opduiken op verschillende Turkse zenders", schrijft het rabbinaat op hun site.

Bekijk de shampooreclame met Hitler hieronder en oordeel zelf.

Maar de kans dat de reclame van de buis gaat is erg klein. De maker van de spot reageert: "Sommige mensen begrijpen onze grap gewoon niet." Ze zijn ze niet van plan om de reclame terug te trekken óf hun excuus aan te bieden aan de Turkse joodse gemeenschap.

Schande!

Ook de media in Turkije spreken schande van de commercial. Een columnist van de Turkse krant Hürriyet vraagt in zijn stuk: "Wie zal de woede over deze reclame wegwassen?" De krant Posta kopte gisteren met grote letters op de voorpagina: "Nazi-mentaliteit."

Door: Elke