Ajax thuis in topper langs PSV

In de strijd om de titel heeft Ajax een stevige tik uitgedeeld aan PSV. In de Arena won het met 2-0. Het duel werd in het eerste kwartier na rust beslist.

PSV kwam er in de eerste helft niet aan te pas. De bezoekers konden niet overweg met het felle jagen van de thuisploeg, die de slag om het middenveld in zijn voordeel besliste.

Dat betekende niet dat PSV verdedigend in grote problemen kwam. Ajax kon het overwicht en balbezit niet omzetten in gevaarlijke aanvallen. Siem de Jong was met een kopbal het dichtst bij een treffer, verder bleef het bij afstandschoten van van Ismail Aissati, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. PSV stelde daar niks tegenover.

Aissati breekt ban met mooie goal

Na de rust gebeurde er plots veel. Tim Matavz en Zakaria Labyad doken op voor Kenneth Vermeer, die net kon redden. Even later krulde Aissati de bal in de kruising: 1-0. Weer even later, nadat bij PSV aanvoerder Ola Toivonen was vervangen door Jeremain Lens, benutte De Jong een penalty, na een overtreding op Aissati.

PSV probeerde zich op te richten, maar vond een Ajax tegenover zich dat veel vertrouwen uitstraalde. De Amsterdammers bleven jagen op het middenveld, wonnen de duels en gaven achterin weinig weg.

PSV probeerde het nog met Jan Vennegoor of Hesselink in plaats van Matavz, maar het maakte geen verschil. Ajax speelde soepeler, was ook in de slotfase de bovenliggende partij en zorgde voor meer gevaar.