NOS NieuwsAangepast

Obama ziet in Trayvon eigen zoon

President Obama heeft zich voor het eerst uitgelaten over een spraakmakende moordzaak in Florida. Hij zei dat het zwarte slachtoffer, Trayvon Martin, zijn zoon had kunnen zijn.

Trayvon werd eind februari doodgeschoten in de buurt van Orlando in Florida. De buurtwacht die hem doodde had eerder gemeld dat de jongen van 17 zich verdacht gedroeg, al is niet duidelijk wat de ongewapende Martin zou hebben misdaan.

Obama noemde de zaak "een tragedie". "Ik kan me nauwelijks voorstellen wat de ouders moeten doormaken", zei de president toen hem naar de zaak werd gevraagd.

"Als ik aan deze jongen denk, denk ik aan mijn eigen kinderen", zei Obama. "Als ik een zoon had gehad, zou hij er uitgezien hebben als Trayvon."

Racistisch?

De zaak doet veel stof opwaaien omdat het om een racistische moord zou gaan. Sommigen denken dat de buurtwacht de jongen alleen volgde omdat hij zwart was. Dat de dader niet werd opgepakt omdat die zei dat hij uit noodweer handelde, zette ook kwaad bloed.

Obama vertrouwt erop dat een onderzoek de waarheid aan het licht zal brengen. "We moeten dit de aandacht geven die het verdient en we zullen de onderste steen boven krijgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl