NOS NieuwsAangepast

Brinkman verliest medestander

Cora Bot verlaat de Provinciale Staten van Noord-Holland. Eerder vanmorgen liet ze al weten dat ze toch niet met de afgesplitste Hero Brinkman meegaat. Ze vindt dat de zetel bij de PVV moet blijven, maar ze zal die niet zelf bezetten.

PVV-fractievoorzitter Van der Sluijs bevestigt dat ze er helemaal mee stopt, vanwege een loyaliteitsprobleem. Ze heeft respect voor zowel Geert Wilders als Hero Brinkman, en kan geen keuze tussen hen maken, aldus Van der Sluijs.

Overvallen

In een verklaring laat ze weten dat ze gekozen heeft voor de PVV en dat zal blijven doen. "Ook uit naam van de ruim 8400 voorkeurstemmen, mijn zetel is en blijft daarom voor de PVV." Ze voegt eraan toe dat er de afgelopen dagen veel is gebeurd en dat dat haar nogal heeft overvallen.

Brinkman zegt dat hij het besluit van Bot om alsnog bij de PVV te blijven, respecteert. "Het is niet anders," voegt hij eraan toe. Hij begrijpt de tweestrijd van Bot. Brinkman is niet bang dat ook zijn andere twee medestanders toch voor de PVV zullen kiezen.

'Is niet anders'

Drie leden besloten woensdag met Brinkman uit de PVV-Statenfractie te stappen. Nu er één lid van haar besluit is teruggekomen staat het aantal PVV-leden in de Staten op drie.

Brinkman stapte dinsdag uit de PVV-Tweede Kamerfractie. Hij is het niet meer eens met de koers van partijleider Wilders. De dag erop besloten drie leden van de PVV-Statenfractie zich met Brinkman af te splitsen.

Arie Wim Boer is nu de eerstvolgende op de PVV-lijst in Noord-Holland. Hij zal worden uitgenodigd om de eerstvolgende fractievergadering van de PVV bij te wonen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl