Escher ongekend populair

Aangepast op

Een overzichtstentoonstelling met werk van de Nederlandse beeldend kunstenaar Maurits Escher was vorig jaar de best bezochte tentoonstelling ter wereld. Dagelijks kwamen er gemiddeld 9677 bezoekers. Dat blijkt uit een ranglijst van het toonaangevende kunsttijdschrijft 'The Art Newspaper'.

'De magische wereld van Escher' werd gehouden in het voormalige bankgebouw Centro Cultural Banco do Brasil in Rio de Janeiro. In totaal zagen 573.691 mensen het werk van de Nederlandse kunstenaar in Rio.

Fantasievolle werken

Andere tentoonstellingen trokken meer bezoekers, maar nergens gingen dagelijks gemiddeld zo veel mensen naar een tentoonstelling als naar die van Escher in Braziliƫ.

Maurits Escher leefde van 1898 tot 1972. Hij werd vooral bekend met fantasievolle werken van "onmogelijke" voorstellingen.

In de ranglijst staat de expositie 'Kukai's World: the Arts of esoteric Buddhism' in het Tokyo National Museum op nummer twee. Daar bezochten dagelijks 9108 mensen een tentoonstelling over boeddhisme.

Op de derde plaats eindigde 'Landscape United' in het National Palace Museum in Taiwan. Daarin waren de verzamelde werken van een Chinese schilder uit de 14de eeuw te zien.

Louvre

Het Louvre in Parijs was vorig jaar het best bezochte museum ter wereld. Het Franse museum ontving 8,9 miljoen bezoekers.