Heracles via AZ in bekerfinale

Aangepast

Heracles Almelo heeft voor het eerst in de clubgeschiedenis de finale van de KNVB-beker bereikt.

De Almeloƫrs wonnen in een spektakelstuk na verlenging met 4-2 bij drievoudig bekerwinnaar AZ.

Vanaf het begin golfde het spel op en neer. Everton zette Heracles op 1-0 met een harde kopbal uit een voorzet van Willy Overtoom, die zich knap van Dirk Marcellis had ontdaan. Nog voor rust bogen Adam Maher (subtiele voetbeweging) en Johann Berg Gudmundsson (bekeken schot) de achterstand om.

Heracles ontsnapte kort na de pauze aan de genadestoot; Gudmundsson zag een van richting veranderd schot tegen de paal belanden, waarna de bal via Charlison Benschop naast het doel caramboleerde.

Invallers beslissen spektakelstuk

Nadat ook Brett Holman nog dicht bij AZ's 3-1 was geweest, kwam Heracles bij een counter op 2-2; Kwame Quansah kopte in uit een corner van Lerin Duarte. De gelijkmaker was de opmaat voor een offensief van Heracles, dat resulteerde in kansen voor onder anderen Samuel Armenteros, Holman en Duarte.

AZ bleef echter overeind en begon sterk aan de verlenging;zo zag Falkenburg een inzet gestopt worden door Dennis Telgenkamp, de vervanger van de geschorste Remko Pasveer, en schoot Benschop tegen de paal.

In de tweede helft van de verlenging bezorgden twee invallers Heracles de zege;de aan de buitenspelval ontsnapte Thomas Bruns maakte de 3-2 en stelde in de slotminuut Ninos Gouriye in staat te scoren.

Tegen PSV op 8 april

De finale is op 8 april in de Rotterdamse Kuip. PSV is daarin de tegenstander.

STER Reclame