De 23-jarige man in Toulouse die verantwoordelijk wordt gehouden voor drie schietpartijen is dood. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

De 23-jarige Mohamed Merah werd gedood tijdens een bestorming van de woning waar hij zich in de nacht van dinsdag op woensdag had verschanst.

Een arrestatieteam van de politie viel de flatwoning vanochtend om 10.30 uur binnen via de voordeur en enkele ramen. Daarbij werden kleine explosies gehoord.

In de badkamer

De schutter werd niet direct gevonden. Toen ook in de badkamer werd gekeken, kwam de man daar schietend uit. Volgens de Franse minister schoot Merah met zijn wapen als een wilde in het rond. In het vuurgevecht daarna zou hij zijn gedood.

Bij de bestorming raakten zeker twee politiemensen gewond.

Urenlang omsingeld

Merah werd in zijn flatwoning ruim dertig uur omsingeld. Gisteren gaf hij aan zich te willen overgeven, maar later zei hij met een wapen in zijn hand te willen sterven. Waarom hij van gedachten veranderde, is onduidelijk.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken zei eerder dat er sinds gisteren geen contact meer was met de schutter.

De man wordt verantwoordelijk gehouden voor drie schietpartijen in Toulouse en omgeving. Afgelopen maandag zou hij op een joodse school vier mensen hebben doodgeschoten.

Tijdens de onderhandelingen gisteren en vandaag zei Merah dat hij trots was op de dood van de joden en de militairen. Hij zei te hebben gehandeld uit woede over de dood van Palestijnse kinderen en over de aanwezigheid van Franse troepen in Afghanistan.

STER reclame