NOS NieuwsAangepast

Splitsing PVV-fractie N-Holland

Drie leden van de PVV-statenfractie in Noord-Holland gaan mee met Hero Brinkman en verlaten de partij. Dat is het resultaat van fractie-overleg de afgelopen avond in Haarlem. De overige twee leden blijven PVV-leider Wilders steunen.

Brinkman stapte dinsdag uit de PVV. Hij was fractielid in de Tweede Kamer voor die partij en fractieleider in Noord-Holland. Hij was het niet meer eens met de koers van de partij zoals Geert Wilders die uitstippelde.

Volgens Brinkman zullen de vier afgesplitste leden als één groep verdergaan. Het gaat behalve Brinkman om Monica Nunes, Cora Bot-Koeman en Gerton van Unnik. Nog niet bekend is welke naam de fractie krijgt.

Strijden

"Ik ben ontzettend tevreden dat wij verder gaan als één groep", zei Brinkman. "Dat is tweederde deel van de oude PVV-fractie. Dat doet me deugd en het zijn precies de toppers op wie ik gehoopt heb."

Volgens Brinkman is er geen sprake van kiezersbedrog. "Wij gaan dubbel hard strijden voor de waarden waar de kiezers voor gekozen hebben", zei hij. Brinkman noemt het viertal "de enige echte bedieners van het gedachtengoed van het electoraat van de PVV".

Trouw

De andere twee Statenleden, Joost van Hooff en Dannij van der Sluijs, zeggen dat ze de PVV-kiezers trouw willen blijven. Ze nemen Brinkman niets kwalijk.

Naar aanleiding van het rumoer in Noord-Holland hebben PVV-fractieleiders uit andere provincies laten weten dat ze achter Geert Wilders staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl