PVV NH praat over toekomst

Aangepast op

De PVV-fractie in Noord-Holland praat op dit moment onder leiding van Hero Brinkman over diens vertrek uit de partij.

Brinkman is behalve Kamerlid ook fractievoorzitter van zijn partij in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Er zijn berichten dat vijf leden van de Noord Hollandse PVV-Statenfractie zich ook willen afscheiden van de PVV.

Voor aanvang van het overleg in Haarlem zei Brinkman dat hij geen spijt heeft van zijn besluit om de PVV te verlaten. Over het overleg met de Statenfractie wilde hij niets zeggen.

Hero Brinkman stapte gisteren op als Tweede Kamerlid voor de PVV. Op een persconferentie uitte hij felle kritiek op partijleider Wilders, die volgens Brinkman niets doet om de PVV toekomstbestendig te maken. Ook had hij kritiek op het meldpunt voor Midden- en Oost-Europeanen.

Achter Wilders

Naar aanleiding van het rumoer in Noord-Holland hebben PVV-fractieleiders uit de elf andere provincies laten weten dat ze wel volledig achter de Kamerfractie en Geert Wilders staan.

"Wij zijn volbloed PVV'ers en blijven trouw aan de partij", staat in een gezamenlijke verklaring op initiatief van de Overijsselse PVV-leider Mulder. "Ik heb mijn collega's gesproken en die zijn eendrachtig in hun steun aan Geert Wilders", schrijft hij.

In de verklaring staat verder dat de PVV-leden uit gemeenteraden, Provinciale Staten, Eerste en Tweede Kamer en het Europees Parlement onlangs nog bij elkaar waren in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Volgens Mulder bleek daar weer eens hoe eendrachtig de sfeer is. "We waren er met meer dan honderd mensen en daar zag je hoe springlevend de PVV is", aldus Mulder.