Bij de schietpartij voor een joodse school in Toulouse zijn vier doden gevallen. De slachtoffers zijn een 30-jarige leraar, zijn twee kinderen van 6 en 3 jaar en een meisje tussen de 8 en 10 jaar. Een 17-jarige jongen is zwaargewond geraakt.

Rond 08.00 uur schoot de man op ouders en kinderen die stonden te wachten tot de school zou opengaan. De schutter, die onherkenbaar was doordat hij een helm droeg, vluchtte op een zwarte scooter.

De politie vermoedt dat het dezelfde schutter is als vorige week bij schietpartijen in Toulouse en Montauban, waarbij drie militairen omkwamen en een militair zwaargewond raakte. De kogels komen uit een soortgelijk wapen en in beide gevallen vluchtte de schutter op een zwarte scooter. Volgens de politie had de schutter twee wapens bij zich.

Geschokt

Ook de minister van Binnenlandse Zaken zegt dat er duidelijk overeenkomsten zijn met de schietpartijen van vorige week. De Franse opperrabijn is geschokt door het voorval en is onmiddellijk afgereisd naar Toulouse.

Ook president Sarkozy, de minister van Binnenlandse Zaken, de minister van Onderwijs, de socialistische presidentskandidaat François Hollande en het hoofd van de Franse overkoepelende organisatie van Joodse organisaties hebben de school bezocht. "Het is een verschrikkelijke tragedie", zei Sarkozy. "Heel Frankrijk is geraakt door dit gruwelijke drama."

STER reclame