De 'slet' wint het van rechts

Aangepast op

De held van conservatief Amerika moet zijn meerdere erkennen in Sandra Fluke, de student die hij begin deze maand nog voor slet uitschold. Uit een opiniepeiling blijkt dat een meerderheid van de Amerikanen wil dat radiopresentator Rush Limbaugh wordt ontslagen bij zijn eigen show.

De uitslag lijkt de genadeklap te zijn na alle commotie die sinds 3 maart ontstaan is wanneer Rush Limbaugh de student live in zijn radioshow uitmaakt voor slet en prostituee. De rechtenstudent had daarvoor haar steun uitgesproken over een voorstel om verzekeraars te dwingen anticonceptie te vergoeden.

Obama

"Als we gaan betalen voor jouw anticonceptie en dus betalen voor jouw seks, dan willen we daar iets voor terug. We willen dat je video's online zet zodat we allemaal kunnen kijken", schreeuwt Limbaugh tijdens zijn uitzending over Fluke. De uitspraken beginnen al snel groot publiek te bereiken als Fluke door president Obama in eigen persoon wordt gebeld die haar een hart onder de riem steekt.

De boel escaleert verder wanneer artiesten en adverteerders de radiozender beginnen te boycotten. Zo willen ondermeer Rage Against The Machine en Peter Gabriel niet meer dat Limbaugh hun muziek draait. Limbaugh kiest eieren voor zijn geld en biedt de student zijn excuses. Fluke reageert 'not amused' en accepteert de halfslachtige excuses niet.

53%

Ze verschijnt in de ene na de andere show en vertelt keer op keer haar verhaal. En met succes. Hoewel Limbaugh eerder al zei niet te zullen opstappen, ziet 53% van de Amerikaanse bevolking dit dus anders. Het is wachten wanneer het Limbaugh-hoofdstuk wordt afgesloten.

Door: Dorien