NOS NieuwsAangepast

Lijken gevonden in kelder universiteit

Op de Universiteit Keulen in Duitsland deden ze wel een heel lugubere vondst: honderden lijken en losse lichaamsdelen die in de kelders van de afdeling anatomie liggen.

De verwachting is dat het om stoffelijke overschotten van zowel mensen als dieren gaat. Het personeel denkt zelfs dat de kamers al tien jaar niet gebruikt zijn, dus de kans bestaat dat de lijken er al jaren liggen. De universiteit probeert de overblijfselen nu te identificeren met behulp van oude donorformulieren om ze daarna alsnog te kunnen begraven.

Horrorfilm

Het wordt in Duitsland steeds populairder om je lichaam na je overlijden beschikbaar te stellen aan de wetenschap. De Duitse regering heeft namelijk de subsidies voor begrafeniskosten opgeschort, waardoor begrafenissen voor veel Duitsers te duur zijn geworden.

Een werknemer vergelijkt de situatie op de universiteit met een horrorfilm. Ook opmerkelijk: het voormalig hoofd van de anatomie afdeling, professor Koebke, pleegde een maand geleden zelfmoord. Hij werd onder een brug gevonden en had een brief bij zich waarin hij de gang van zaken bij de universiteit in twijfel trok.

Door: Bas

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl