7 Nederlandse kinderen dood

Aangepast op

Bij het busongeluk gisteravond in Zwitserland zijn zeven Nederlandse kinderen en 21 Belgen om het leven gekomen. Dat heeft de Zwitserse politie in het begin van de avond gezegd op een persconferentie in Sion.

Onder de Belgische doden zijn zes volwassenen. Er zijn 24 gewonden, van wie drie er slecht aan toe zijn. Twee van de gewonden zijn nog niet geĆÆdentificeerd.

De drie andere Nederlandse kinderen die in de bus zaten zijn ook gewond. De precieze toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Duidelijk is wel dat door de klap mensen door de bus heen zijn geslingerd. Er zijn ook videobeelden van het ongeluk. Die worden geanalyseerd.

Rutte

Premier Mark Rutte sprak via Twitter van een "verschrikkelijke gebeurtenis, die zo veel verdriet losmaakt. We leven intens mee met alle betrokken".

"Alles is nu gericht op het ondersteunen van slachtoffers en nabestaanden in deze periode van verdriet en onzekerheid", schreef Rutte.

De Zwitserse president Eveline Schlumpf zei op de persconferentie dat ze zich als moeder van drie kinderen goed kan voorstellen wat de ouders nu meemaken. Zij bedankte de hulpdiensten.

Treurige dag

Ook de Belgische premier Du Rupo was aanwezig. Hij zei dat zijn gedachten bij de familie en hun naasten zijn. "Voor ons land is het een buitengewoon treurige dag. We zijn hier gekomen om de hulpdiensten te bedanken."

Bij het busongeluk in Zwitserland kwamen gisteravond 22 scholieren en zes volwassenen om het leven. In de bus zaten 52 mensen. De goep was na een skivakantie in Zwitserland net begonnen aan de terugreis naar Belgiƫ.