NOS NieuwsAangepast

Ryanair gaat vanaf Eelde vliegen

Ryanair gaat vanaf Groningen Airport Eelde vliegen. Vanaf mei vliegt de goedkope luchtvaartmaatschappij twee keer per week vanaf dit vliegveld op Milaan, Marseille en Palma de Mallorca.

Ryanair wilde volgens de luchthaven al langer vanaf Eelde vliegen, maar verlangde wel zekerheid dat de start- en landingsbaan zou worden verlengd. Vorige maand werd duidelijk dat die baanverlenging doorgaat.

Hoewel de baan pas over een jaar is verlengd van 1800 tot 2500 meter, gaat Ryanair toch al in mei vanuit Eelde vliegen.

Extra passagiers

De maatschappij begint met bestemmingen die relatief dichtbij liggen, omdat daarvoor minder brandstof nodig is. Met het gewicht van een geheel gevulde tank heeft een vliegtuig een baan van 2500 meter nodig.

De komst van de luchtvaartmaatschappij levert Groningen Airport Eelde dit jaar naar verwachting ruim 40.000 extra passagiers op. Tickets naar Milaan, Marseille en Palma de Mallorca kunnen vanaf morgen worden gekocht.

Over de verlenging van de baan in Eelde is ruim veertig jaar geprocedeerd. In februari wees de Raad van State de laatste bezwaren van omwonenden van de hand. Dat betekent dat de baan nu kan worden verlengd van 1800 naar 2500 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl