NOS NieuwsAangepast

Gratis dagblad De Pers verdwijnt

De gratis krant De Pers houdt aan het eind van de maand op te bestaan. De exploitatie van het dagblad bleef achter bij de verwachtingen, zegt de uitgever. De advertentiemarkt voor De Pers zal volgens de krant nog verder verslechteren.

De Pers werd eind 2006 opgericht door investeerder Marcel Boekhoorn. Drie jaar geleden nam uitgeverij Wegener tegen een vaste vergoeding de exploitatie van de krant over. Wegener, die tal van regionale dagbladen uitgeeft, dacht meer adverteerders te trekken en synergievoordelen uit de exploitatie te halen.

Verplichtingen

"Ik dacht dat het mogelijk zou zijn om een winstgevende, gratis kwaliteitskrant voor de Nederlandse markt te maken en heb daarom veel geld in het project geïnvesteerd", zegt Boekhoorn. "Maar helaas werkte de advertentiemarkt niet mee en is het ook Wegener niet gelukt om betere resultaten te behalen."

Vandaag werden Wegener en Mountain Media, het bedrijf van Boekhoorn, het eens over beëindiging van de exploitatieovereenkomst. Wegener betaalt een afkoopsom van 45 miljoen euro aan Mountain Media, dat daarmee lopende verplichtingen afbetaalt.

Er wordt gewerkt aan een financiële regeling voor het personeel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl