NOS NieuwsAangepast

Biertje? Ik tweet 'em naar je

Iemand op een biertje trakteren is sympathiek. En nu hoef je daarvoor niet eens meer naast degene in de kroeg te staan, maar stuur je gewoon een tweet. Dat is een nieuwe toepassing die op het tech/muziek/filmevenement South by Southwest (SXSW) in Texas gepresenteerd wordt en waar enthousiast over bericht wordt: Tweet-a-Beer.

Tweet-a-Beer linkt je Twitter-account met je PayPal-account via de dienst Chirpify. Je geeft aan wie je een biertje wil sturen, en maakt dan geld over naar diegene. Dat gaat in eenheden van 5 dollar.

De toepassing werd speciaal voor SXSW ontwikkeld, omdat de prijs van een biertje op het festival steeds hoger werd. Om dat niet neer te hoeven tellen, bedachten de makers dit systeem. En aangezien je op SXSW met PayPall kan betalen, kan je dat via Tweet-a-Beer doen. Dat is tot nu toe de enige plek waar het kunt gebruiken.

Tweet responsibly

Je kan het ook gewoon thuis met je telefoon of laptop doen, maar dan heb je nog wel echt geld nodig om het biertje te betalen. En dan ben je dus eigenlijk gewoon 5 dollar aan iemand aan het geven, die het ook aan iets anders kan uitgeven. Je kan zoveel biertjes sturen als je wil, maar slechts één per keer, om het wel verantwoord te houden. "Please tweet responsibly", staat er dan ook op de website.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl