NOS NieuwsAangepast

Excuses Samsom aan Wolfsen

Kandidaat-partijleider Diederik Samsom van de PvdA heeft zijn excuses aangeboden aan burgemeester Wolfsen van Utrecht. Samsom zei gisteren in een debat met PvdA-leden in Utrecht dat hij het optreden van Wolfsen "niet altijd even succesvol" vindt.

Hij geeft nu in een Twitterbericht aan dat hij de manier waarop hij zijn twijfels naar buiten heeft gebracht niet netjes vindt. "Zo moet dat niet." Wolfsen laat weten dat met dit excuus wat hem betreft de kous af is. Verder wil hij niet reageren.

Kandidaten

Volgens mede-kandidaat Albayrak is het "verstandig" dat Samsom excuses heeft aangeboden. "Een politiek leider moet bindend zijn, ook binnen de partij." Daarom vindt ze het vervelend wat er is gebeurd. Voor de andere concurrenten Plasterk en Van Dam is met de excuses van Samsom de zaak afgedaan.

Samsom zei dat hij het niet verstandig zou vinden als Wolfsen een tweede termijn als burgemeester zou ambiëren. "Ik kan me niet voorstellen dat dat een optie is." Hij denkt dat zowel Utrecht als Wolfsen zelf "gelukkiger wordt van een opvolger".

Moties

Burgemeester Wolfsen ligt al langere tijd onder vuur. In korte tijd werden in de gemeenteraad twee moties van wantrouwen tegen hem ingediend, onder meer omdat hij te traag reageerde op homo-pesterijen in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn.

Vandaag ontving Samsom nog een steunbetuiging voor zijn kandidaatschap van vijftien PvdA-wethouders uit verschillende steden als Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht. Zij schrijven dat Samsom "barst van de ideeën".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl