NOS NieuwsAangepast

Dinsdag stiptheidsacties Schiphol

De douane op Schiphol voert dinsdag actie voor meer loon. Het personeel zal tussen 12.00 en 13.00 uur in de vertrek- en aankomsthal stipt volgens de regels werken, heeft ambtenarenbond Abvakabo FNV bekendgemaakt.

De douanebeambten zijn boos dat ze al twee jaar lang geen loonsverhoging krijgen. De overheid zegt dat er geen geld is om de salarissen te verhogen. De vakbond wil naast meer loon ook een goed sociaal plan met het oog op een komende reorganisatie.

Door de actie van dinsdag kunnen reizigers tussen 12.00 en 13.00 uur vertraging oplopen. De douane zal passagiers die iets aan te geven hebben, extra controleren.

Onder andere wordt gekeken naar hun herkomst, ticket en bagagestickers. Normaal gebeurt dat niet zo uitvoerig. Vertrekkende reizigers worden ook grondig gecontroleerd op spullen die ze 'duty free' hebben gekocht.

Zondagsdiensten

Ook het douanepersoneel bij de vrachtafhandeling doet mee door zondagsdiensten te draaien. Veel vracht zal daardoor blijven staan. Er wordt een uitzondering gemaakt voor vracht die bederfelijk is, zoals eten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl