NOS NieuwsAangepast

Vrouwen maken Belgische krant

De editie van morgen van de Belgische krant De Standaard wordt volledig door vrouwen gemaakt. De krant vraagt daarmee aandacht voor Internationale Vrouwendag.

Nieuwsmanager Karin de Ruyter wilde kijken of een volledig vrouwelijke redactie verschil zou maken. "De enige manier om dat te weten te komen, is het te doen", zegt ze op de website van de krant. Die site wordt overigens wel door een man gevuld.

Het wordt wel een gewone nieuwskrant, zegt De Ruyter. "Natuurlijk zal er aandacht zijn voor enkele vrouwendagkwesties, maar dat is altijd al zo geweest op 8 maart."

Ramptoerist

Er zijn vandaag nauwelijks mannen op de redactie te vinden. Zelfs de fotografen, vormgevers en cartoonisten van de editie van morgen zijn vrouwen. De enige mannelijke redacteuren zijn diegenen die de krant van zaterdag voorbereiden. Een van hen wil deze dag voor geen goud missen. Hij noemt zichzelf "een ramptoerist".

Een derde van de redacteuren van De Standaard is vrouw. Alleen de redacties politiek en economie zijn volgens de krant "mannenbastions".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl