Ajax pas na rust voorbij Roda JC

Aangepast

Ajax heeft thuis met 4-1 gewonnen van Roda JC. De zege was verdiend, maar leek bij de rust nog ver weg.

Roda JC kwam kort voor de rust tegen de verhouding in op 1-0. Dom balverlies van Lorenzo Ebecilio leidde tot een tegenstoot met Sanharib Malki als doeltreffend eindstation.

Ajax was sterker, maar wist zich geen raad met de compacte Roda-verdediging. Na rust schroefde Ajax het tempo op. Er kwamen kansen, de 1-1 hing in de lucht en viel ook: met een fraai schot maakte Ebecilio zijn fout goed.

Ajax hield de druk hoog en kwam verdiend op 2-1 door Vurnon Anita uit de rebound. Ebecilio joeg via de lat ook de 3-1 tegen het net en scoorde uit een counter ook de 4-1.

De Boer lacht om hattrick

"Ik heb nog nooit iemand een hattrick zien maken met zijn verkeerde been", lachte Ajax-trainer Frank de Boer na afloop. "Hij schiet er gewoon drie met zijn linkerbeen in. Dat is knap, zeker als je wordt uitgefloten. Ik heb het zelf ook eens meegemaakt. Ik werd als speler van Barcelona ook uitgefloten in Camp Nou. Maar ik maakte wel het winnende doelpunt."

De Boer: "Ik heb hem in de rust gezegd dat hij zijn tegenstander Fledderus moest blijven opzoeken. Die jongen is geen echte vleugelverdediger. Lorenzo heeft dat heel goed gedaan. Ik vergeef hem die fout bij de openingstreffer."

Toch geen stunt

Harm van Veldhoven had zondagmiddag ruim een uur het gevoel dat Roda JC wel eens bij Ajax kon gaan stunten. "Maar helaas werden we toen slordig, waardoor Ajax toch nog het geloof kreeg", stelde hij na de uiteindelijk toch nog ruime nederlaag van zijn ploeg.

"Ik vind de nederlaag terecht maar geflatteerd", zei Van Veldhoven. "We komen met 1-0 voor en eigenlijk is er in het eerste uur niets aan de hand. Ik vind het wel heel knap van Ajax dat ze dan toch nog vier keer scoren. Ik had liever met 2-1 verloren. Dat had de verhoudingen op het veld beter weergegeven."

STER Reclame