President Sarkozy heeft zijn verkiezingscampagne een ruk naar rechts gegeven. Op een bijeenkomst in Bordeaux zei hij dat hij het aantal immigranten wil terugdringen en de mogelijkheden tot gezinshereniging wil beperken.

Sarkozy nam verder stelling tegen het verstrekken van maaltijden met halalvlees op scholen. Ook wil hij dat het op het etiket wordt vermeld als vlees halal is geslacht. Sarkozy keerde zich in Bordeaux verder tegen speciale uren waarop moslimvrouwen in openbare zwembaden terecht kunnen.

Volgens analisten probeert Sarkozy daarmee stemmen te winnen van de kandidaat van het extreemrechtse Front National, Marine le Pen. Le Pen staat in de peilingen op de derde plaats. Sarkozy is tweede, achter de leider van de Socialistische Partij, François Hollande.

Belangrijk thema

De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen is op 22 april. De nummers 1 en 2 nemen het daarna op 6 mei in de tweede ronde tegen elkaar op.

Immigratie is een belangrijk thema in de verkiezingscampagne. Er wonen in Frankrijk vijf miljoen moslims, meer dan in enig ander West-Europees land.

STER reclame