NOS NieuwsAangepast

Britse journalist terug uit Syrië

Een Britse journalist die vorige week gewond was geraakt in Syrië, is volgens de Syrische oppositie het land uit. Diplomaten melden dat de Brit Paul Conroy veilig en wel in Libanon is.

Ook de Française Edith Bouvier zou het land zijn uitgesmokkeld, maar dat bericht is nog niet bevestigd. Vanmiddag worden er mededelingen over haar uit Parijs verwacht.

De twee waren vorige week gewond geraakt bij een beschieting in Homs, waarbij twee andere journalisten om het leven kwamen. Onder hen was de Amerikaanse oorlogsverslaggeefster Marie Colvin.

Doden

Bij de strijd in Syrië zijn vanochtend onder burgers en militairen zeker dertig doden gevallen. Tegenstanders van het bewind van president Assad zeggen dat het leger een stad ten noorden van Hama heeft beschoten. Daarbij zouden zeker twintig mensen zijn omgekomen.

In de provincie Daraa zouden vijf regeringsmilitairen zijn omgekomen in een gevecht met deserteurs. In Homs zou een heel gezin met vier kinderen bij een razzia zijn vermoord.

De Syrische oppositie meldde gisteren bijna 150 doden bij de strijd in Syrië. Volgens buitenlandchef Catherine Ashton van de Europese Unie zijn in Syrië sinds het begin van de opstand meer dan 8300 mensen om het leven gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl