NOS NieuwsAangepast

Creatief ondernemen: ga voor naakt

Een butler, kok, schoonmaker of computernerd inhuren is handig wanneer je zelf de kennis of tijd niet hebt. Maar Zuid-Afrikaan Jean Paul Reid vindt dat je als klant óók nog iets moet hebben om naar te kijken. En dus begon hij een maand geleden een bedrijf dat diezelfde chef, butler of schoonmaker verhuurt, maar dan zonder kleren.

Extraatje

Werkloos zat hij in Kaapstad toen hij het idee kreeg: waarom geen schoonmaakbedrijf beginnen met een leuk extraatje? Kleding aan mag wel, maar hoeft niet. De klant betaalt wat meer, maar heeft dan ook iets meer om te kijken. De naam was ook snel bedacht: 'Natural Cleaning Co'.

En het blijkt een succes. Op een oproep naar werknemers kreeg Reid meer dan 500 CV's opgestuurd. Tegen de Afrikaanse Times benadrukt hij dat het niet om seks gaat: "Het gaat om het vermaak en om de service die geleverd wordt". Een schoonmaker die halfnaakt je huis schoonmaakt, kost je gemiddeld 70 euro en voor volledig naakt betaal je al snel het dubbele.

Regels

Inmiddels levert Reid niet alleen plezierig ogende schoonmakers, maar biedt hij ook loodgieters, koks en juridisch adviseurs aan die hun diensten verlenen. In totaal heeft hij 25 mensen in dienst. Wel zijn er strikte regels: de werknemers mogen niet buiten werken en mogen geen vies werk doen zoals dieren wassen, toiletten ontstoppen en 'elk andere klus dat hun vies maakt of vies laat voelen', aldus Reid.

De creatieve ondernemer heeft ook al plannen voor de toekomst. Gezien het aantal internationale bezoekers wil hij zijn diensten ook in Namibië, Botswana en Mozambique aanbieden.

Door: Dorien

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl