NOS NieuwsAangepast

'Reanimatie ondanks lege accu'

De reanimatie van prins Friso direct na zijn skiongeluk op 17 februari is niet belemmerd door een lege accu in de apparatuur. Dat hebben reddingswerkers die bij de reddingsactie betrokken waren benadrukt in Oostenrijkse media.

Ze reageerden op berichten van de Duitse krant Bild die schreef dat er "pech was in de reddingshelikopter". Volgens de krant was er sprake van "uitvallende accu's in de apparatuur die het hart van de prins op gang moesten brengen".

'Professioneel'

Volgens de betrokken berger Matthias Marxgut was de reddingsactie "extreem snel en van een professioneel niveau dat boven het gemiddelde ligt". Een accu was inderdaad als gevolg van de kou snel leeg en moest worden vervangen. Hij en zijn collega's bestrijden echter de berichten in Bild dat het euvel zich opnieuw voordeed en dat de reserve-accu het na een kwartier ook niet meer deed.

Alleen in het Oostenrijkse Vorarlberg heeft de arts van het traumateam een dergelijk reanimatie-apparaat tot zijn beschikking en dat vormt een aanvulling, aldus Marxgut. Het team controleert de werking elke maand. Geen enkele partij heeft schriftelijk op vervanging van de accu aangedrongen, zoals in Bild werd gemeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl