Rijkswaterstaat gaat uit voorzorg monteurs naar de Haringvlietbrug sturen, zodra bekend is dat de brug weer open moet voor een schip. Het besluit is genomen naar aanleiding van storingen van de afgelopen tijd waarbij de brug niet meer naar beneden kon.

Een schipper moet vier uur van tevoren doorgeven dat hij onder de Haringvlietbrug wil varen. Rijkswaterstaat stuurt dan monteurs naar de brug die kunnen ingrijpen als er een storing ontstaat. Dit blijft zo tot er een permanente oplossing is gevonden.

Voor de tweede keer in korte tijd was de Haringvlietbrug op de A29 vanmiddag geblokkeerd. Op 10 februari bleef de Haringvlietbrug ook al open staan. Volgens Rijkswaterstaat komt dat door het beveiligingssysteem. Dat geeft aan dat de brug al naar beneden is terwijl die in werkelijkheid nog omhoog staat.

Dicht

De brug ten zuiden van Rotterdam richting Zeeland ging vanmiddag rond 13:00 uur open voor een schip, maar kon niet meer naar beneden. Rond 14.40 uur wist een monteur de brug dicht te krijgen.

Voor de brug ontstond een file van ruim 7 kilometer. De monteur werd onder politiebegeleiding langs de file naar de brug geleid. Na de reparatie kon het verkeer weer over de brug rijden.

De brug zal tot na de avondspits dicht blijven voor de scheepvaart zodat het autoverkeer niet opnieuw vast komt te staan. Na de spits wordt de brug weer open gezet om te testen of het probleem is verholpen.

STER reclame