NOS NieuwsAangepast

Politiek aangeslagen door Friso

Politiek Den Haag is aangeslagen door de toestand van prins Friso. Veel Tweede Kamerleden reageren met tweets op het nieuws uit Innsbruck.

VVD-leider Stef Blok laat via Twitter weten: "Wij hadden zó gehoopt op beter nieuws. Wij voelen ons in deze verdrietige tijd zeer betrokken bij de koninklijke familie."

"Vreselijk nieuws over prins Friso", twittert PVV-leider Geert Wilders. Hij laat weten dat zijn partij intens meeleeft met de koninklijke familie en wenst hen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Tragisch

GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap zegt op Twitter: "Het is verschrikkelijk tragisch dat prins Friso een ernstige hersenbeschadiging heeft opgelopen. Wij leven ontzettend mee met de familie."

Fractieleider Arie Slob van de ChristenUnie vindt het "zeer errnstig". Zijn partijgenoot Joël Voordewind noemt het dramatisch.

Bij de VVD reageren Helma Neppérus, die het een drama noemt, en Jeanine Hennis die over een nachtmerrie speekt.

Bidden

Diederik Samsom van de PvdA is "diep geraakt", zijn partijgenote Anja Timmer zegt "kippenvel" te hebben gekregen.

Eddy van Hijum (CDA) schrijft: "Dramatisch. We leven erg mee met de koninklijke familie."

Boris van der Ham (D66) spreekt van een mokerslag voor de Oranjes. Kees van der Staaij (SGP): "We leven mee en bidden voor hem en zijn familie.''

Namens de Partij voor de Dieren laat Marianne Thieme op Twitter weten: "Vreselijk nieuws over de gezondheid van prins Friso. Ik wens zijn familie en vrienden heel veel sterkte."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl