Musicus Billy Strange overleden

Aangepast

De Amerikaanse liedjesschrijver Billy Strange is gisteren op 81-jarige leeftijd overleden in Nashville.

Strange schreef liedjes voor onder meer Elvis Presley, The Beach Boys en Nancy Sinatra. Ook leverde hij bijvoorbeeld 'Limbo Rock' voor Chubby Checker. Zijn oorspronkelijke titel voor dat liedje was 'Monotonous Melody'.

Remix

Het bekendste nummer van Strange is 'A Little Less Conversation', dat hij samen met Mac Davis schreef. Het was een bescheiden hit voor Elvis Presley in 1968, maar werd jaren later wereldberoemd.

In 2002 maakte de Nederlandse dj Junkie XL er een remix van, de eerste keer dat de erven-Presley toestemming gaven voor een bewerking. Nadat sportmerk Nike het nummer gebruikte voor een reclame vol voetbalberoemdheden, werd het wereldwijd een groot succes.

Doordat de single in Groot-Brittanniƫ op 1 kwam, verbrak Presley het Beatles-record van 17 nummer-1-hits.

Beroemd deuntje

Strange werd ook veel ingehuurd als gitarist. Hij speelde mee met nummers van The Beach Boys zoals 'Sloop John B' en 'Bang Bang (He shot me down)' van Nancy Sinatra.

Het beroemde gitaardeuntje aan het begin van 'These Boots Are Made For Walking' is ook van zijn hand. Hij bedacht het spontaan aan het einde van een opnamesessie met Sinatra.

STER Reclame