NOS NieuwsAangepast

Obama zingt 'Sweet Home Chicago'

President Obama heeft gisteravond samen met onder meer rocklegende Mick Jagger en blueslegende B.B. King het nummer 'Sweet Home Chicago' gezongen. De president werd door de Rolling Stones-zanger voor het blok gezet, die hem een microfoon onder zijn neus duwde.

Tijdens het laatste optreden werd de president gemaand het podium te betreden. Bluesmuzikant Buddy Guy herinnerde de president eraan dat hij onlangs het nummer 'Let's stay together' van Al Green zong. "Nu moet je doorgaan ook", zei Guy. Na enig aarzelen zong Obama toch de tekst van het bluesnummer over zijn geboortestad.

'De blues is universeel'

Obama was de gastheer van een muziekavond in het Witte Huis. In het kader van 'Black History Month' werd de East Room van de presidentiële ambtswoning omgebouwd tot concertzaal voor een intiem bluesconcert met muzikanten van vroeger en nu.

De blues is een muziekgenre dat ontstond in de deltagebieden van de Mississippi ten tijde van de slavernij met wortels in Afrika. "Deze muziek is universeel", zei Obama. "Niemand gaat door het leven zonder pijn, triomfen en leed. De blues begrijpt dat, soms met maar één woord of één noot."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl