NOS NieuwsAangepast

'Lynx gespot in Limburg'

In een bos in het Zuid-Limburgse Margraten is zondag een lynx gefotografeerd. Dat zegt een Belgische fotograaf die het dier op beeld heeft vastgelegd. Het zou gaan om de Euraziatische lynx. In Nederland is een waarneming van het dier nooit officieel bevestigd. Wel zijn er eerder meldingen geweest van mensen die de lynx in Nederland hebben gezien.

De Belg plaatste de de foto van het dier op de website waarneming.nl. Dat is een site waar mensen foto's kunnen plaatsten van dieren die zij hebben gespot in de natuur.

Serieus

Staatsbosbeheer neemt de waarneming heel serieus. "Het zou heel goed kunnen dat het dier gespot is. Maar zolang er geen bewijs is, kunnen wij dit niet bevestigen. We gaan eerst kijken of het dier daadwerkelijk hier in Limburg gefotografeerd is", zegt boswachter Huub van Proemeren van Staatsbosbeheer Zuid-Limburg.

In België is de lynx al eerder gesignaleerd en die waarnemingen zijn ook bevestigd. Boswachter Van Proemeren: "Het zou best kunnen dat de lynx die nu in Nederland gespot zou zijn dezelfde is als die in België is gezien".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl