FC Utrecht weer ruim langs AZ

time icon Aangepast

AZ heeft net als vorig seizoen een ruime nederlaag geleden bij FC Utrecht.

Na de 5-1 van vorig jaar werd het deze keer 3-0 in de Domstad.

AZ, dat dus niet wist te profiteren van de misstap van medekoploper PSV, kwam er geen moment aan te pas. Utrecht greep de bezoekers direct bij de keel en zat al snel op rozen; Niklas Moisander trok Nana Asare naar de grond, kreeg rood en zag Alexander Gerndt scoren vanaf de penaltystip.

Kleine kansjes

Nog voor rust voerden Gerndt en Edouard Duplan de score verder op met schoten vanaf de rand van het strafschopgebied.

De ploegen hielden elkaar na rust meer in balans, kregen ook beide kansjes, maar het duel was natuurlijk al lang en breed gespeeld.

Vermoeid en zware benen

Moisander toonde zich schuldbewust na zijn rode kaart. "Ik was te laat en stond aan de verkeerde kant. Hij deed het slim en liet zich vallen", aldus Moisander, die vermoeid was na de zware Europese wedstrijd van donderdag tegen Anderlecht.

"Ik had zware benen en daar klaagden wat ploeggenoten ook over. We verloren te veel duels. Utrecht is fysiek sterk en was ook gewoon scherper."

Verbeek viste na het duel naar de oorzaak van de slechte beurt van zijn team. "Ik weet niet waarom we zo slecht aan de wedstrijd begonnen. Dat zit in het koppie. Ik heb dan wel breinkunde gestudeerd, maar ben geen hersenchirurg."

Mooi cadeau voor Nesu

De 29e verjaardag van Mihai Nesu stond voor de wedstrijd centraal bij FC Utrecht. De spelers bezorgden de Roemeen met de overwinning een fijne middag. Coach Jan Wouters was blij voor Nesu, die vorig seizoen na een ongeluk op de training een dwarsleasie opliep en in een rolstoel belandde.

"Dit is een mooi cadeau voor Nesu. We speelden ook echt voor hem", zei Wouters, die de verdediger nog even had aangehaald in zijn wedstrijdbespreking. "We hebben het prima gedaan. Ook na de rode kaart zijn we druk blijven zetten. Ik ben zeer tevreden."

STER Reclame